Valikko 

Saara-Sofia

 

 

Tervetuloa kotisivuilleni!

Olen Kokoomuksen kansanedustaja Varsinais-Suomesta, turkulainen kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

Näiltä sivuilta löydät lisätietoja minusta ja poliittisesta toiminnastani.

 

Saara-Sofia

Perustietoja:

  • Syntymävuosi: 1986
  • Koulutus: ekonomi
  • Työ: kansanedustaja
  • Asuu: rivitalossa Hirvensalossa
  • Perhe: aviomies ja tytär

 

Olen 30-vuotias kansanedustaja, järjestöaktiivi ja kunnallispoliitikko. Valmistuin vuonna 2010 kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistoon kuuluvasta Turun kauppakorkeakoulusta. Pääaineenani opiskelin kansainvälistä liiketoimintaa, jonka lisäksi painotin opinnoissani vahvasti kestävää kehitystä, yhteiskuntavastuuta ja yritysviestintää. Opintoihini sisältyy neljä ulkomaanjaksoa: työharjoittelu Tanskassa sekä opiskelijavaihdot Jordaniassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

Päädyin mukaan politiikkaan liikunnan ja urheilun kautta. Toimin useamman kauden perinteikkään yleisseuran, Turun Riennon, puheenjohtajana. Seurajohtajuuden myötä sain luottamusta valtakunnallisilta urheilupolitiikan paikoilta ja pari vuotta myöhemmin minua pyydettiin ehdolle kunnallisvaaleihin.

Tarkan pohdinnan jälkeen päätin tarttua haasteeseen ja tulinkin valittua Turun kaupunginvaltuustoon ensikertalaiselle mainiolla äänimäärällä. Liikuntataustani kautta minulle tarjottiin luontevasti liikuntalautakunnan puheenjohtajan paikkaa. Vuoden 2012 kuntavaaleissa olin ehdolla toiselle kaudelle ja kaupunkilaisilta saamani luottamus ylitti jälleen kaikki odotukset: äänimääräni kaksinkertaistui neljän vuoden takaisesta. Yli tuhannella äänellä nousin Kokoomuksen listalla neljänneksi ja olin listan ensimmäinen nainen. Kuluvalla kaudella vaikutan valtuuston lisäksi kaupunginhallituksessa sekä maakuntavaltuustossa. Liikuntalautakunnan kokouksiin osallistun edelleen, nyt kaupunginhallituksen edustajana. Sekä valtuusto- että lautakunta- ja hallitustyöskentely on ollut antoisaa ja monipuolista. Hienointa on ollut huomata, miten voin olla vaikuttamassa yhteisiin asioihin ja moniin merkittäviin päätöksiin.

Vuonna 2011 olin ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa. Sain lähes 4000 ääntä, mikä oli nuorelle ensikertalaiselle hieno tulos. Olin omalla listallani viidennellä sijalla, ensimmäisenä neljän istuvan kansanedustajan jälkeen. Valitettavasti menetimme täällä Varsinais-Suomessa yhden paikan ja minä jäin varakansanedustajaksi. Eduskuntavaalit olivat joka tapauksessa hieno kokemus.

Olen työskennellyt valmistumiseni jälkeen markkinointitehtävissä elintarviketeollisuudessa, poliittisissa tehtävissä eduskunnassa ja hyväntekeväisyystyössä TYKSin lastenklinikan potilaiden hyväksi. Työn ohessa olen vielä kouluttautunut vähän lisää ja perustanut yrityksen.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa pitkäaikainen haaveeni toteutui, kun minut  valittiin kansanedustajaksi 4625 äänellä! Vaikuttamistyö on minulle luontaista. Haluan olla muuttamassa maailmaa parempaan askel kerrallaan ja eduskunta on siihen oikea paikka. Kiitän lämpimästi taustajoukkojani ja tukijoitani upean vaalikampanjan mahdollistamisesta, sekä kaikki minua äänestäneitä luottamuksesta!

Työn ohella olen mukana konsulttialan perheyrityksessämme osakkaana ja hallituksen jäsenenä. Vapaa-ajallani joogaan, lenkkeilen ja luen. Perheeseeni kuuluu yrittäjänä toimiva aviomies Sami, kesällä 2013 syntynyt tyttäremme sekä enkelipoika.

Taustastani ja luottamustoimistani löydät lisää tietoa myös LinkedIn –profiilistani.

 

ANSIOLUETTELO

Koulutus
2005-2010
KTM, ekonomi, Turun yliopisto / Turun kauppakorkeakoulu
Pääaine: kansainvälinen liiketoiminta
Opintokokonaisuus: Kestävä kehitys (Turun yliopisto), Vastuullinen liiketoiminta (TSE)
Pro gradu-tutkielma: Monikansallisten yritysten yhteiskuntavastuuviestintä (2010)

KTK, Turun kauppakorkeakoulu
Kandidaatin tutkielma: Monikansallisten yritysten yhteiskuntavastuu (2008)

2014-2017 (odotettu)
FM, Turun yliopisto / Turun kauppakorkeakoulu (odotettu valmistuminen 2017)
Pääaine: Tulevaisuuden tutkimus (kansainvälinen maisteriohjelma)
Sivuaine: Kansainvälinen kehitys (UniPID)

Opiskelu ulkomailla
Linköpings Universitet, Ruotsi: kestävä kehitys(kevät 2009)
University of California, Berkeley, Yhdysvallat: viestintä ja johtaminen (kesä 2008)
United Nations University, International Leadership Institute, Jordania: kestävän kehityksen johtaminen (syksy 2007, stipendillä)

2002–2005
Luostarivuoren lukio (yleisarvosana E, äidinkieli ja psykologia L)

Työkokemus
04/2014-04/2015                                 Lastenklinikoiden Kummit ry 
Projektikoordinaattori
Vastasin Kummien toiminnasta, tapahtumista ja yritysyhteistyöstä Varsinais-Suomen alueella. Työtehtäviini kuului tapahtumien suunnittelu ja toteutus sekä lahjoitusten, yritysyhteistyön ja kumppanuuksien koordinointi TYKS:n toiminta-alueella.

08/2012-                                            Eduskunta, Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäkanslia
04/2014                                             Tiedotussihteeri (Communications Manager) / Poliittinen sihteeri
Vastasin Kokoomuksen eduskuntaryhmän sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä mediasuhteista. Poliittisena sihteerinä vastuulleni kuuluivat talous- ja kuntapolitiikkaan liittyvät asiantuntijatehtävät. Työtehtäviini kuului myös viestinnän suunnittelua. (vanhempainvapaalla 05/2013-04/2014)

05/2011-                                            Felix Abba Oy Ab
07/2012,                                            Tuotepäällikkö (Product Manager)
Vastasin Felix- ja Pastella -brändeihin liittyvistä markkinointi- ja viestintätoimenpiteistä sekä kampanja- ja mainontaprojekteista. Lisäksi vastuulleni kuuluivat sosiaalisen median strategiatyö sekä koko yrityksen toiminnan kattava vastuullisuusraportointi.
09-12/2008                                        Markkinointiassistentti; määräaikainen työharjoittelu
Työtehtäviini kuului tuotetietojen hallinnointi, myyntijaksomateriaalien laadinta sekä osallistuminen myynti- ja markkinointitoimenpiteiden toteuttamiseen.

09/2010-                                            Eduskunta
04-2011                                             Kansanedustajan avustaja (Political Advisor)
Avustin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Pekka Ravia valtiopäiviin liittyvissä tehtävissä. Työtehtäviin kuului mm. sidosryhmäviestintää, raporttien laadintaa, tiedonhankintaa ja kirjoitustöitä.

kesä 2010                                          Turun kaupunki, keskushallinto / Strategia ja viestintä
Projektisihteeri (Project Secretary)
Vastasin Ready, Study, Go Turku! –opiskelijatapahtuman järjestelyistä. Työtehtävänäni oli tapahtuman organisointi, sisältäen mm. markkinoinnin ja viestinnän sekä messupaikkojen myynnin.

Aikaisempi työkokemus: nuorisokoordinaattorina kansainvälisessä liikuntajärjestössä, myyjänä Stockmann Turun tavaratalossa (naisten merkkivaatteet) sekä kesätöitä caddiemasterina golf and country clubilla ja assistenttina mainostoimistossa. Lisäksi opintojen ohella mm. kirjoitustöitä kolumnistina sekä ryhmäliikuntatuntien ohjausta.

Kielitaito       
suomi – äidinkieli
englanti – erinomainen
ruotsi – hyvä
saksa – tyydyttävä

Tärkeimmät tämänhetkiset luottamustoimet

2009-                                                 Turun kaupunginvaltuutettu
2013-                                                 Turun kaupunginhallituksen jäsen
2013-                                                 Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja
2013-                                                 Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen

2013-                                                 Turku Energia Sähköverkot Oy, hallituksen varapuheenjohtaja
2013-                                                 Turku Touring Oy, hallituksen jäsen
2006-                                                 Sutela Consulting Oy, osakas, hallituksen jäsen

Lisäksi minulla on lukuisia aikaisempia luottamustoimia mm. Turun kaupungissa, Kokoomuksessa ja urheilujärjestöissä.

Tärkeimmät apurahat ja tunnustukset

2010                                                  Stipendi pro gradu -tutkielmasta, Snellman-Säätiö
2009                                                  Apuraha pro gradu –tutkielmaan, Suomen IR-yhdistys
2008                                                  Parhaan kandidaatin tutkielman stipendi, kansainvälinen liiketoiminta,Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta