Valikko 

Saara-Sofia

 

Olen 31-vuotias kansanedustaja, järjestöaktiivi ja kunnallispoliitikko. Valmistuin vuonna 2010 kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistoon kuuluvasta Turun kauppakorkeakoulusta. Pääaineenani opiskelin kansainvälistä liiketoimintaa, jonka lisäksi painotin opinnoissani vahvasti kestävää kehitystä, yhteiskuntavastuuta ja yritysviestintää. Opintoihini sisältyy neljä ulkomaanjaksoa: työharjoittelu Tanskassa sekä opiskelijavaihdot Jordaniassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

Työskentelin valmistumiseni jälkeen markkinointitehtävissä elintarviketeollisuudessa, poliittisissa tehtävissä eduskunnassa ja hyväntekeväisyystyössä TYKSin lastenklinikan potilaiden hyväksi. Työn ohessa kouluttauduin vielä vähän lisää ja perustin yrityksen.

Tällä hetkellä teen kansanedustajan työn ohella toista maisteritutkintoa tulevaisuuden tutkimuksesta. Kyseessä on kansainvälinen maisteriohjelma, jota suoritan Turun kauppakorkeakoulussa. Tavoitteenani on valmistua vuoden 2018 aikana.

 

Olen päätynyt mukaan politiikkaan liikunnan ja urheilun kautta. Toimin useamman kauden perinteikkään yleisseuran, Turun Riennon, puheenjohtajana. Seurajohtajuuden myötä sain luottamusta valtakunnallisilta urheilupolitiikan paikoilta ja pari vuotta myöhemmin minua pyydettiin ehdolle kunnallisvaaleihin.

Tarkan pohdinnan jälkeen päätin tarttua haasteeseen ja tulinkin valittua Turun kaupunginvaltuustoon ensikertalaiselle mainiolla äänimäärällä. Liikuntataustani kautta minulle tarjottiin luontevasti liikuntalautakunnan puheenjohtajan paikkaa. Vuoden 2012 kuntavaaleissa olin ehdolla toiselle kaudelle ja kaupunkilaisilta saamani luottamus ylitti jälleen kaikki odotukset. Yli tuhannella äänellä nousin Kokoomuksen listalla neljänneksi ja olin listan ensimmäinen nainen. Toimin toisen valtuutettukauteni aikana kaupunginhallituksen jäsenenä. Nyt olen kolmatta kauttani kaupunginvaltuutettuna ja toimin maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana.

 

Vuonna 2011 olin ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa. Sain lähes 4000 ääntä, mikä oli nuorelle ensikertalaiselle hieno tulos. Olin omalla listallani viidennellä sijalla, ensimmäisenä neljän istuvan kansanedustajan jälkeen. Valitettavasti menetimme täällä Varsinais-Suomessa yhden paikan ja minä jäin varakansanedustajaksi. Eduskuntavaalit olivat joka tapauksessa hieno kokemus.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa pitkäaikainen haaveeni toteutui, kun minut  valittiin kansanedustajaksi 4625 äänellä! Vaikuttamistyö on minulle luontaista. Haluan olla muuttamassa maailmaa parempaan askel kerrallaan ja eduskunta on siihen oikea paikka.

 

Vapaa-ajallani joogaan, lenkkeilen ja luen. Perheeseeni kuuluu yrittäjänä toimiva aviomies Sami, 2013 ja 2017 syntyneet tyttäremme, sekä enkelipoika.

Taustastani ja luottamustoimistani löydät lisää tietoa myös LinkedIn –profiilistani.