Valikko 

Blogi

TET-harjoittelija kertoo viikostaan eduskunnassa

Julkaistu 25.4.2024

Minulla oli ilo saada viime viikolla TET-harjoitteluun yläkouluikäinen oppilas Leo. Hän oli tutustumassa työelämään toimistollani eduskunnassa. Leon viikkoon sisältyi mm. podcast-aiheiden suunnittelua, eduskunnan vegepäivätapahtuman järjestelyitä sekä seminaariin, tapaamiseen ja kokouksiin osallistumista. Lisäksi hän kirjoitti esseen itse valitsemastaan, ulkopolitiikkaa koskevasta aiheesta. Hän pääsi myös tutustumaan Eduskuntataloon opastetulla kierroksella sekä seuraamaan kyselytuntia yleisölehteriltä. Ehdimme onneksi myös viettää yhteisen lounashetken ja keskustella niin ajankohtaisista tapahtumista kuin myös työstäni eduskunnassa.

Kiitokset Leolle vielä työviikosta!

Voit lukea alta Leon kokemuksista harjoittelujaksolta.

”Olen Leo. Tulen Arabian peruskoulusta, Helsingistä. Sain ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä seuraamaan kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin työtä. Viikon aikana olen saanut jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä eduskunnassa tehdään.

Alkuviikosta kävin tutustumassa eri eduskunnan paikkoihin. Huomasin nopeasti, miten kiireellistä siellä on. Kaikki suunnitelmat voivat hetkessä muuttua ja siihen pitää olla varautunut. Viikon edistyessä huomasin myös, miten paljon työtehtävät vaihtelevat. Tehtävät saattavat yksi päivä olla tapahtuman järjestämistä ja toinen vain toimistossa istumista.

Päätin tulla eduskuntaan TET-harjoitteluun, koska minua kiinnostaa politiikka. Se oli erittäin mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea menee asioiden eteenpäin viemiseen aina eduskunnan äänestyksen asti, vaikka osa kokouksista olivatkin vähän tylsiä.

Parhaiten minulla jäi tästä viikosta mieleen työn vaihtelevuus ja hektisyys, sekä eduskunnan kyselytunti. Kyselytunti oli mielestäni hauskin osa, koska siellä poliitikot käytännössä vain haukkuivat toisiaan.”