Valikko 

Blogi

Urheiluelämysten Turku

Julkaistu 6.4.2017

 

Tasokkaasta urheilukulttuurista ja yhteisestä tunnelmasta pääsee nauttimaan esimerkiksi turkulaisten urheiluseurojen matseissa ja urheilun suurtapahtumissa, joiden näyttämöksi Turku sopii erinomaisesti.

Urheiluhuuma ja kotijoukkueen kannatus tuovat meidät yhteen. Juuri päättyneessä jääkiekon SM-liigan playoff-sarjassa paras ei voittanut, mutta oli ilahduttavaa seurata, miten turkulaiset löysivät jälleen kerran tiensä Artukaisiin hallille. Seuraavaksi siirretään kannustuksemme Kupittaalle, TuTon taistelu kohti finaalipelejä Mestiksen puolella nimittäin jatkuu edelleen. Seuraava mahdollisuus kannustaa omia Turun päässä on toivottavasti tulevana lauantaina seitsemännessä välierässä K-Vantaata vastaan. TuTolta aivan upeaa taistelua takaisin kuilun reunalta. Joka tapauksessa kiitokset ja onnittelut molemmille seuroille hyvästä kiekkokaudesta!

Kevättä on jo ilmassa ja nyt päästään starttaamaan jalkapallokausi! Veikkausliiga alkoi eilen ja ensimmäinen liigapeli Turussa pelataan ensi keskiviikkona, kun Inter kohtaa RoPSin. Joukkue on panostanut kauteensa paljon, joten odotukset ovat kovat. TPS aloittaa oman kautensa la 29.4. Ykkösen ottelussa ensimmäisenä vastustajanaan Ekenäs IF. Futistepsi on osoittanut kykenevänsä jo nyt haastamaan veikkausliigajoukkueita. Nyt kannustetaankin yhdessä turkulaista jalkapalloa: tavoitteena tietysti saada Inter ja TPS kumpikin omien sarjojensa kärkeen ja molemmat jengit pelaamaan Veikkausliigaa 2018! On jo ikävä derby-tunnelmaa. Tsemppiä molemmille joukkueille tähän kauteen!

 

Minua ilahduttaa suuresti, että molemmat futisseuramme pelaavat jälleen Veritas Stadionilla! Olen vuosien saatossa ollut kovasti mukana työstämässä yhteistyötä ja neuvotteluja koskien tätä pelipaikkaa, etenkin aikanaan liikuntalautakunnan puheenjohtajana. Todella hienoa, että Kupittaan upea stadion ja sen erinomainen nurmi (joka muuten myös uusittiin pj-kaudellani) toimii turkulaisen jalkapallon kotikenttänä.

Urheilun olosuhteita kehitetäänkin Turussa jatkuvasti. Meillä on pohjoismaiden paras uimahalli ja uusi uljas palloiluhalli rakentuu parhaillaan. Kupittaan kampusaluetta edistetään liikunnan ja urheilun osaamiskeskittymäksi, jossa voisi olla mukana huippu-urheilun tarpeita vastaavien harjoitteluilosuhteiden lisäksi tutkimustyötä, lääketieteitä ja esimerkiksi vammoja ehkäisevää fysioterapiaa. Ihan vaan joitakin mahdollisuuksia mainitakseni.

 

Liikunta- ja urheilukulttuuri on tällä hetkellä Turussa kovassa nosteessa. Turku voi hyvinkin olla lähitulevaisuudessa paitsi Suomen, miksei vaikka Euroopan keskeisiä urheilukaupunkeja. Se edellyttää määrätietoista yhteistyötä, mutta kaikki mahdollisuudet ovat käsissämme. Jalkapallo- ja jääkiekkomenestyksen lisäksi voimme olla erittäin ylpeitä esimerkiksi Paavo Nurmi Gamesin upeasta kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä. Tapahtuma kerää kehuja, kiitoksia, katsojia ja palkintoja siihen tahtiin, että unelma Timanttiliigasta todellakin elää vahvana. Tulossa on muitakin isoja tapahtumia, itselleni tutuimpana esimerkiksi Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada ensi vuonna.

Turku on upeiden lajien ja urheiluelämysten kotikaupunki. Vahvistetaan sitä ennestään.