Valikko 

Blogi

Tiilikainen tarttui Kokoomuksen Sirénin kirjalliseen kysymykseen

Julkaistu 22.6.2016

Tiedote 22.6.2016

Julkaisuvapaa heti

 

Tiilikainen tarttui Kokoomuksen Sirénin kirjalliseen kysymykseen

 

Kokoomuksen kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén teki kirjallisen kysymyksen maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikaiselle veneiden kiinnittymisenesto- eli antifouling-valmisteiden sallituista kuparipitoisuuksista.

Sirénin mukaan antifouling -valmisteiden turhan korkeat kuparipitoisuudet aiheuttavat ympäristölle haitallista kuormitusta ja valmisteiden kuparipitoisuuksia tulisi rajoittaa. Sirén huomauttaa, että viimeisten tutkimustietojen mukaan hyvin alhaisetkin kuparimäärät riittävät vähentämään fouling -eliöiden kiinnittymistä veneiden pohjiin, joten turhaa kuormitusta voitaisiin karsia alentamalla veneiden pohjamaaleissa sallittuja kuparipitoisuuksia.

Tiilikaisen 15.6.2016 antamassa vastauksessa Sirénin kirjalliseen kysymykseen ministeri kertoo, että kiinnittymisenestovalmisteiden hyväksymisehtoja on syytä tarkastella uudestaan, kuten Sirén ehdottaa. Ministeri Tiilikainen kertoo selvittävänsä yhdessä vastaavan viranomaisen (Tukes) kanssa, mihin toimiin on syytä ryhtyä kuparipitoisuuden rajoittamiseksi.

”Mielestäni on tärkeää, että uusi tutkimustieto johtaa nopeasti parannuksiin. Itämeren pelastamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Hienoa, että ministeri Tiilikainen tarttui tähän ajatukseen”, Sirén sanoo.

 

Lisätietoja:

Saara-Sofia Sirén, 050 5132051

 

Linkit:

Sirénin kirjallinen kysymys

ministeri Tiilikaisen vastaus 

Sirénin aikaisempi blogikirjoitus aiheesta: Miedompia myrkkymaaleja veneen pohjaan