Valikko 

Blogi

Saariston puhtaanapidolle vihdoin tukea

Julkaistu 11.8.2016

Valtiovarainministeriön tänään julkaisemaan budjettiehdotukseen sisältyy 0,5 miljoonan euron tuki saariston jätehuoltotyöhön. Olen todella tyytyväinen, että saariston puhtaanapidolle myönnetään vihdoin sen pitkään kaipaama rahallinen tuki.

Saariston jätehuolto ja konkreettinen merensuojelutyö saaristossa nojaavat vahvasti Pidä Saaristo Siistinä ry:n tekemälle tärkeälle työlle. Yhdistyksen käyttämä välineistö on kuitenkin jo pitkään kaivannut uusimista. Investointi uuteen alukseen takaisi sen, että saariston jätehuolto toimii jatkossakin ja yhdistyksen tekemä tärkeä merensuojelutyö voisi jatkua ongelmitta.

Olen pitänyt aihetta esillä vuodentakaisesta budjettineuvottelusta lähtien, sekä tehnyt lukuisia toimia investointiavustuksen saamiseksi, niin budjettiehdotuksen, toimenpidealoitteen kuin lisätalousarvion muodossa. Nyt olen huojentunut, että tuki vihdoin myönnetään, sillä saariston jätehuollon suhteen elettiin jo ”yliajalla”.

Valtiovarainministeriön tämänpäiväisessä budjettiehdotuksessa myönnetty määräraha on verrattain pieni summa, mutta siitä saatava hyöty on korvaamattoman arvokas Itämeren ja suomalaisen saariston kannalta.

saarasofia.110816

Aikaisempi kirjoitukseni aiheesta löytyy täältä