Valikko 

Blogi

Saara-Sofia Sirén Nuorten Akatemian puheenjohtajaksi

Julkaistu 13.12.2016

Nuorten Akatemian syyskokous on valinnut Saara-Sofia Sirénin puheenjohtajakseen vuodelle 2017.

 

Saara-Sofia Sirén on Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen. Ennen kansanedustajan tehtävää Sirén on toiminut aktiivisesti monenlaisissa järjestöissä. Kotikaupungissaan Turussa Sirén toimii kaupunginvaltuutettuna, sekä mm. Nuorisovaltuuston kummivaltuutettuna.

 

Valintansa yhteydessä Sirén korosti Nuorten Akatemian toiminnan ajankohtaisuutta.

”Nuorten osallisuus on tärkeä aihe, joka on noussut aikaisempaa paremmin keskusteluun uuden nuorisolain valmistelun myötä, sekä peruskouluissa syksyllä 2016 käyttöön otetun uuden opetussuunnitelman myötä. Haluan itse olla varmistamassa, että nuorten osallisuus ei jää vain kauniiksi ajatukseksi. Nuorilla on oltava mahdollisuus aidosti osallistua yhteiseen keskusteluun”, Sirén linjaa.

 

Sirénin mielestä Nuorten Akatemia on menestynyt hyvin nuorisotyön kentällä.

”Nähdäkseni projektiorganisaationa Nuorten Akatemia on pystynyt tuottamaan kevyellä organisaatiollaan nuorten aktivoimiseen liittyviä palveluja nykyaikaisesti kouluille, järjestöille, kuntien nuorisopalveluille ja seurakuntien nuorisotyöhön. Tulevaisuudessa kumppanuutta jäsenjärjestöjen kanssa tulee kehittää ja tuottaa entistä vaikuttavampia hankkeita”, Sirén visioi.