Valikko 

Blogi

Kulttuuri kuuluu kaikille

Julkaistu 24.3.2023

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi Ylen tentissä, että kulttuuri olisi ”luksuspalvelu”. Vaikea ymmärtää tuollaista ajatusta.

Kulttuuri on tärkeä monin tavoin. Kulttuuri lisää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, ehkäisee syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Kulttuuri on myös kasvava elinkeino, jolla on iso työllistävä merkitys.

Kulttuurilla on kuitenkin myös itseisarvo. Kulttuuri on juuri sitä, mikä tekee suomalaisuudesta suomalaista. Kysymys on identiteetistämme, sivistyksestämme, olemuksestamme, yhteiskuntamme kuvasta ja kritiikistä.

Kulttuurin merkitys näkyy siinä, miten Venäjä on systemaattisesti pyrkinyt tuhoamaan nimenomaan Ukrainan kulttuurikohteita. Venäjän tavoitteena on tuhota kaikki, mikä on Ukrainan omaa. Kulttuuri muodostaa identiteetin ja juuri sen Venäjä pyrkii tuhoamaan.

Kulttuuri siis todellakin on puolustamisen arvoista. Tämä on kokoomukselle sivistyspuolueena tärkeää. Olemme vastikään julkaisseet kulttuuripoliittisen ohjelman, josta olen oikein ylpeä. Kannattaa tutustua!

Kulttuuri on minulle myös henkilökohtaisesti tärkeää. Olen tehnyt kulttuuripolitiikkaa muun muassa sivistysvaliokunnan jäsenenä sekä tällä hetkellä Turun Musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtajana sekä Teoston, Suomen Musiikintekijöiden, Suomen Musiikkikustantajien ja Suomen Säveltäjien yhteisen advisory boardin jäsenenä.

Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi kulttuuripoliittiseen tilaisuuteen maanantaina 27.3. klo 18.00 Åbo Svenska Teateriin!

Nyt on oikea aika kulttuurille

Monipuolinen ja arvostettu taide- ja kulttuurielämä on sivistysvaltion tunnusmerkki. Kulttuurialan kasvu tukee koko yhteiskuntaa vahvistaen sen hyvinvointia, luovuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä.

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, maakuntajohtaja ja kirjailija Kari Häkämies, sosiaalineuvos Maija Perho ja turun pormestari Minna Arve keskustelevat, miksi juuri nyt on oikea aika kulttuurin vahvistamiselle.

tilaisuudessa esiintyy bassolaulaja Erik Rousi.

Vapaaehtoinen kahvimaksu 10€. Lämpimästi tervetuloa!