Valikko 

Blogi

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén: Perhepaketti nopeasti eteenpäin

Julkaistu 13.12.2016

Tiedote 13.12.

Julkaisuvapaa heti

 

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén: Perhepaketti nopeasti eteenpäin

 

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan Feministiryhmän puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén pitää Keskustan tänään julkaistua perhepakettia tervetulleena avauksena.

 

”Kokoomuksen puolelta ehdotimme jo alkusyksystä perhevapaiden uudistuksen käynnistämistä tällä kaudella. On iloinen uutinen, että myös keskustasta löytyy valmius tämän työn aloittamiseen”, Sirén iloitsee.

 

”Perustamani eduskunnan Feministiryhmä asetti jo alkuvuodesta perhevapaiden uudistuksen vuoden tavoitteekseen ja sen eteen on määrätietoisesti työskennelty yhteistyössä yli puoluerajojen”, jatkaa Sirén.

 

Keskustan myötä uudistuksen tarve tunnistetaan nyt laajasti poliittisella kentällä. Sirén on toiveikas valmistelun käynnistymisen nyt kun useammat tahot ovat antaneet julkisen kannatuksen asialle. Sirénin mukaan valmistelu voisi lähteä käyntiin, vaikka heti jo esiteltyjen malliehdotusten pohjalta.

 

”Uusimmat esitetyt mallit SAK:sta ja tänään YKA:sta antavat erinomaisen pohjan valmistelun käynnistämiseen. Hyödynnetään niitä”, Sirén ehdottaa.

 

”Keskeistä on tasata hoitovastuuta vanhempien kesken, lisätä joustoja ja huomioida erilaiset perheet. Esimerkiksi YKA:n tänään julkaisema malli on erittäin kiinnostava, siinä on päivitetty kymmenen vuoden takainen 6+6+6-malli tähän päivään”, jatkaa Sirén.

 

Sirén pitää perhevapaauudistuksen käynnistymistä välttämättömänä.

 

”Uudistus on ehdottoman tarpeellinen niin tasa-arvon kuin työllisyyden edistämiseksi. Laitetaan nyt siis heti asia yhdessä eteenpäin, kannatusta ja tukea asialle löytyy”, Sirén toteaa.

 

Lisätiedot:

Saara-Sofia Sirén

puh. 050 513 2051