Valikko 

Blogi

Hallitukselta vastuunkantoa turvapaikanhakijoiden koulutuksessa

Julkaistu 19.11.2015

Tiedote

19.11.2015

 

Kokoomuksen Sirén: Hallitukselta vastuunkantoa turvapaikanhakijoiden koulutuksessa

 

”Suomeen tulleet oppivelvollisuusikäiset turvapaikanhakijat tulee päästää mahdollisimman pian kouluun. Kuntien rahoitus tähän äkilliseen oppilasmäärän kasvuun tulee turvata, jotta laadukas koulutus saadaan turvattua”, muistuttaa Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Hallitus on tänään torstaina esittänyt eduskunnalle opetustoimen rahoituslain muuttamista siten, että kesken lukuvuoden opintoihin tulleet lapset ja nuoret huomioitaisiin valtion kunnille antamassa rahoituksessa. Oppilasmäärää katsotaan lainsäädännön mukaisesti kahdesti vuodessa, ja nyt myös näiden ajankohtien välillä tulevat oppilaat huomioitaisiin kunnille annettavassa rahoituksessa.

 

”Hallituksen tänään antama rahoituslainsäädännön muutosesitys turvaa kunnille paremman mahdollisuuden tarjota maahanmuuttajanuorten valmistavan koulutuksen resurssit”, kiittää eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenenä toimiva Sirén.

Hän korostaa, että turvapaikanhakijalasten- ja nuorten kouluttaminen on erittäin tärkeä asia.

”Meidän tulee järjestää lapsille heidän tarvitsemaansa koulutusta. Koulutuksella on tärkeä tehtävä kotouttamisessa. Perusopetukseen valmentava koulutus ja sen riittävä resursointi on tärkeässä roolissa tämän työn tekemisessä”, Sirén päättää.