Valikko 

Blogi

TET-harjoittelijoiden raportti eduskunnasta: SOTE-kriisissä kulissien takana

Julkaistu 19.11.2015

Malla pikkuparlamentissa

Malla Honkonen Pikkuparlamentin kahvilan portaissa

KESKI-UUSIMAA 13.11.2015

 

SOTE-kriisissä kulissien takana

 Malla Honkonen

Ricu Hautala

 

Tuusulalaiset 9-luokkalaiset suorittivat TET-harjoitelun eduskunnassa mielenkiintoiseen aikaan.

 

Kaksi Hyökkälän yläkoulun yhdeksäsluokkalaista Ricu Hautala ja Malla Honkonen viettivät TET-harjoittelunsa eduskunnassa. Harjoittelunsa aikana oppilaat pääsivät todistamaan ja muun muassa sote-kriisiä ja seuraamaan tunnelmaa suoraan paalupaikalta Pikkuparlamentista.

Hautala työskenteli edustaja Sanna Lauslahden (kok.) alaisena ja hänen vastuuhenkilönään toimi Lauslahden korvaamaton avustaja Ville Virkkunen. Honkonen puolestaan työskenteli Saara-Sofia Sirénin (kok.) sekä hänen luotettavan avustajansa Krista Lahtisen kanssa.

 

Pääsimme käymään sisäpiirin kokouksissa, pääsimme keskustelemaan kansanedustajien kanssa, kävimme katsomassa intensiivisiä ja kiinnostavia täysistuntoja, seuraamaan läheltä edustajien hektistä työtä, tutustumaan syvemmin Kokoomukseen organisaationa ja totta kai eduskuntaan ja sen toimintaan. Hautalan hieman pidemmän TET-jakson aikana hän pääsi vielä lisäksi mukaan järjestämään Turussa Kokoomuksen Seniorijaoksen tapahtumaa sekä puhumaan Radio-Ravun Ytimessä-radio-ohjelmassa Lauslahden sekä avustaja Virkkusen kanssa.

 

Oli kiinnostavaa nähdä sote-kriisin vaikutus työympäristöön. Mielenkiintoisempaa ajankohtaa TET-harjoittelulle eduskunnassa ei olisi voinut toivoakaan. Sote-kriisi sai aikaa jännitteitä ilmapiirissä. Sote oli aiheena ruokapöytäkeskusteluista kokouksiin saakka. Tilannetta spekuloitiin paljon, ja maanantaina kun asia viimein sai selvyyden, oltiin talossa helpottuneita. Kriisi aiheutti myös paljon kiirettä talossa viikolla ja ratkaisun jälkeen paistiin rästiin jääneitä töitä. Kriisitilanteessa oli innostavaa huomata, kuinka suuri osa avustajilla on talon toimintojen kannalta, edustajien ollessa kiireisiä.