Valikko 

Blogi

Äänestä Euroopan parlamenttivaaleissa!

Julkaistu 29.5.2024

Euroopan unioni on Suomen tärkein taloudellinen ja poliittinen viitekehys sekä arvoyhteisö. Suomen lainsäädännöstä jo yli puolet tulee EU:sta. Maailman myllerrysten keskellä pienelle Suomelle EU:n vahvuus ja toimijuus on ensisijaisen tärkeää. Työtä demokratian, tasa-arvon ja oikeusvaltioperiaatteen puolesta tarvitaan joka päivä. Sillä on siis valtava merkitys, ketkä tekevät päätöksiä Euroopan parlamentissa.

Kesäkuun alussa järjestettävissä eurovaaleissa valitaan Suomesta 15 meppiä, ja vaalipiirinä on koko maa. Ennakkoäänestys alkaa Suomessa tänään 29.5. ja päättyy 4.6. Varsinainen vaalipäivä on 9. kesäkuuta. Muistathan käyttää arvokasta äänioikeuttasi!

Kokoomuksen tavoitteena on yhtenäinen, horjumaton ja päätöskykyinen Euroopan unioni. Kokoomukselle EU on turvallisuusvalinta, taloudellinen valinta ja arvovalinta. Koko EU-vaaliohjelma on luettavissa verkossa, ja mainiot ehdokkaamme kiertävät aktiivisesti ympäri Suomea aina vaalipäivään asti. Voit tarkastella eurovaalikiertueen aikatauluja tämän linkin kautta sekä seuraamalla ehdokkaidemme sosiaalisen median kanavia.