Valikko 

Blogi

Turkuun valitaan uusi kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Julkaistu 17.10.2014

Turun kaupunginhallitusta vuodesta 2010 johtanut Minna Arve on aloittanut uusissa haasteissa Kokoomuksen puoluesihteerinä. Edessä on uuden puheenjohtajan valinta. Turussa kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikka on erityinen: Turun pääministeriksikin tituleerattu pj johtaa kaupungin poliittista prosessia päätoimisesti.

Uuden puheenjohtajan valinnan tekee kaupunginvaltuusto kokouksessaan 27.10. Käytännössä puheenjohtaja tulee Kokoomuksen valtuustoryhmästä, joka tekee valinnan keskuudestaan.

Minun nimeni on ollut vahvasti esillä, kun Minnan seuraajasta on keskusteltu. Olen kiitollinen ja otettu, että minut katsotaan varteenotettavaksi vaihtoehdoksi tähän vaativaan tehtävään. Pohdittuani asiaa olen kuitenkin tullut siihen päätökseen, etten tällä kertaa ole käytettävissä.

Erityisesti taloudellisesti näin vaikeina aikoina kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää pitkäjänteistä työtä ja sitoutumista. Minut on jo aikaisemmin asetettu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Kansanedustajuus on minulle haave ja päämäärä, jonka tavoittelemiseen olen sitoutunut täysin. Koska tavoittelen kansanedustajan paikkaa tosissani, katson että toisen poliittisen työn tavoitteleminen siinä rinnalla olisi jokseenkin kyseenalaista. Kaupunginhallitus tarvitsee puheenjohtajan, joka pystyy varmasti sitoutumaan tehtävään kauden loppuun asti. Paikka on äärimmäisen kiinnostava, mutta aika on minulle väärä.

Keskityn nyt työhöni Lastenklinikoiden Kummeilla, nykyisiin luottamustoimiin Turussa ja Varsinais-Suomessa sekä keväällä odottaviin eduskuntavaaleihin. Eduskuntavaalit ovat minulle ensisijainen työnhaku. Toivottavasti saan vaalien jälkeen aloittaa päätoimisena politiikan ammattilaisena Arkadianmäellä.