Valikko 

Blogi

Rohkeasti kevättä kohti!

Julkaistu 19.9.2014

Olen viime aikoina pohtinut rohkeutta. Politiikassa, kuten elämässä yleensäkin, sitä toisinaan tarvitaan. Välillä rohkeutta vaaditaan ihan arkisissa tilanteissa. Rohkeutta puuttua asiattomuuksiin tai puolustaa syrjittyä. Rohkeutta tarttua mahdollisuuksiin ja ottaa riskejä. Tehdä ratkaisuja, jotka saavat aikaan muutosta. Vanhemmuudessakin tarvitaan rohkeutta: rohkeutta toimia kuten itsestä parhaalta tuntuu, rohkeutta luottaa omiin ratkaisuihinsa.

Politiikassa on tarpeen rohkeus ottaa kantaa ja puolustaa näkemyksiään. Altistaa itsensä kritiikille ja julkisuudellekin. On tärkeää omata rohkeutta myöntää jos ei tiedä, tai jos on ollut väärässä. Hyvä on, jos uskaltaa heittäytyä ja laittaa itsensä likoon. Erityisesti vaikeina aikoina poliitikolta vaaditaan rohkeutta tehdä hankalia ja epäsuosittujakin päätöksiä. Rohkeutta uskoa itseensä, omaan asiaansa ja siihen, että maailmaa voi muuttaa.

Viimeisten vuosien aikana elämässäni on tapahtunut paljon. Valmistumiseni jälkeen olen kartuttanut työkokemustani niin yksityisellä puolella kuin politiikassakin. Vaaleissa olen saanut häkellyttävää luottamusta äänestäjiltäni ja sen kautta hyvät vaikutusmahdollisuudet päätöksentekoon. Olen mennyt naimisiin ja saanut lapsen. Äitiyslomani aikana ehdin toteuttaa unelmiani ja perustaa yrityksen. Olen kouluttautunut edelleen ja asettanut uusia tavoitteita. Olen saanut lisää osaamista, kokemusta ja näkemystä.

Aika kuluu yllättävän nopeasti ja yhtäkkiä on jälleen vaalien aika. Ehdolle lähteminen on aina iso päätös. Sitä pitää harkita tarkkaan ja monelta kantilta. Jo pelkästään kampanjointi on aikamoinen rutistus paitsi ehdokkaalta itseltään, myös tiimiltä, tukijoukoilta ja läheisiltä. Lisäksi on arvioitava omia valmiuksia ja mahdollisuuksia kansanedustajan työhön. Kysymys on vaativasta ja epätyypillisestä työpaikasta. Pitää olla varma itsestään, vahvuuksistaan ja tavoitteistaan poliittisessa päätöksenteossa.

Olen pohtinut omaa tilannettani huolellisesti ja käynyt asiasta lukemattomia keskusteluja niin ammattipoliitikkojen kuin omien läheisteni kanssa. Lopulta päätös oli selkeä. Innolla ja ilolla allekirjoitin minulle tarjotun sitoumuksen ja päätin tarttua rohkeasti uuteen mahdollisuuteen. Lähdin ehdolle ensi keväänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin! Minulla on halu vaikuttaa ja uskon eduskunnan olevan minulle paras paikka parantaa maailmaa, askel kerrallaan.

Tiedän, mihin olen ryhtymässä. Tunnen eduskuntatyön hyvin, sillä olen työskennellyt eduskunnassa pariinkin otteeseen, useammassa roolissa. Minulla on taustallani monipuolinen joukko osaamista ja asiantuntijuutta rakentamassa tehokasta ja toimivaa kampanjaa. Koska tähtäimessäni on paikka eduskunnassa, olemme yhdessä perheeni kanssa pohtineet myös mahdollisen edustajatyön vaikutuksia arkeemme. Onnekseni minulla on käytettävissäni vahva ja luotettava tukiverkko. Tottahan toki lapsiperheen arki on, ja pitääkin olla, mahdollista yhdistää poliittiseen uraan.

Minulla on näkemystä ja osaamista, jolle uskon olevan valtakunnan päätöksenteossa käyttöä. Päätöksentekoani ohjaavat selkeät arvot ja agenda, päämäärä paremmasta. Minulla on myös riittävästi rohkeutta.

Saara allekirjoittaa