Valikko 

Blogi

Talkoisiin puhtaamman Itämeren ja rantavesien puolesta

Julkaistu 1.4.2017

 

Meiltä kaikilta tarvitaan pieniä arjen tekoja puhtaamman Itämeren ja rantavesien hyväksi. Yksi vaikeimmista haasteista on rantojen ja vesistön roskaantuminen, jonka vähentämiseksi mm. Pidä Saaristo Siistinä ry on toiminut jo kohta 40 vuoden ajan.

Roskat, erityisesti muoviroska, aiheuttavat monenlaista haittaa meren herkille organismeille ja eliöstölle, tappavat eläimiä ja päätyvät lopulta omalle lautasellemme. Roskilla on myös muita vaikutuksia esim. ympäristön viihtyvyyteen, virkistysmahdollisuuksiin ja matkailuun jossa puhdas luonto on valttikorttimme.

Suurin osa roskista päätyy meriin jokia pitkin kauempaa. Kyse ei siis ole vain rannikkokaupunkien vaan koko Suomen asiasta. Siksi yhteinen Itämeremme tarvitsee meidän kaikkien apua.

Itämeren tilan parantamiseksi Kokoomus järjestää valtakunnallisen rantojen siivouspäivän tulevana sunnuntaina 2.4, jolloin haastamme kokoomusyhdistykset, kuntavaaliehdokkaat ja kaikki suomalaiset talkootyöhön puhtaampien Suomen vesistöjen puolesta. Tempauksen tarkoituksena on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen ja yhdistää konkreettinen ympäristötyö hauskaan ulkoilupäivään.

Kokoomukselle puhdas Itämeri on tärkeä ja talkoopäivän kautta me haluamme olla mukana tekemässä tästä tavoitteesta totta. Samalla kannustamme kaikkia suomalaisia mukaan puhtaampien vesien puolesta.

Olen itse mukana siivoamassa rantaa Ruissalon Saaronniemessä 2.4. klo 12-14 yhdessä paikallisyhdistykseni Airiston Kokoomuksen kanssa. Mukana on lisäksemme iso joukko turkulaisia kuntavaaliehdokkaita tiimeineen, sekä kokoomusväkeä. Tervetuloa mukaan talkoisiin puhtaamaan Itämeren puolesta!