Valikko 

Blogi

Puhe voimisteluväelle 18.11.

Julkaistu 18.11.2017

Arvoisa puheenjohtaja, kokousväki, voimistelun ystävät, kära vänner,

 

Olen voimistelun kasvatti.

Äiti-lapsijumpasta voimistelijaksi, voimistelijasta ohjaajaksi, valmentajaksi, seuratoimijaksi ja seuran puheenjohtajaksi. Paikallisesta seuratoiminnasta alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin luottamustehtäviin ja järjestöihin. Voimisteluliiton työryhmiin, projekteihin ja hallitukseen. Urheilutoimijasta poliitikoksi, valtuutetuksi, liikuntalautakunnan puheenjohtajaksi, kansanedustajaksi sivistysvaliokuntaan ja valtion liikuntaneuvostoon. Se on minun polkuni tähän hetkeen, teidän eteenne, ehdolle Voimisteluliiton puheenjohtajaksi.

 

Voisin käyttää viisiminuuttiseni kertoakseni teille, miten paljon voimistelu minulle merkitsee. Mutta oikeastaan uskon, ettei minun tarvitse. Suurella osalla teistä on varmasti samanlaisia tuntemuksia kuin minulla. Voimistelu on ollut läsnä tavalla tai toisella koko elämäni ajan, niin kuin monelle teistäkin. Se on tuttua ja tärkeää.

 

Voimisteluliiton vahvuus on sen monimuotoisuus. Liittomme on yhtä kuin sen jäsenet, seurat ja te kaikki, jotka tavalla tai toisella olette mukana tekemässä töitä voimistelun eteen.

 

Voimistelun parissa toimii monenlaisia seuroja: eri lajeissa, eri kokoisina, erilaisin resurssein, erilaisissa ympäristöissä, ympäri Suomen. Jotta tämä vahvuus voidaan hyödyntää, tarvitaan liiton johtoon ymmärrystä voimisteluperheen monipuolisesta jäsenistöstä.

 

Minun vahvuuteni on laaja-alaisuus. Se, että olen toiminut useammassa seurassa, melkeinpä kaikissa mahdollisissa rooleissa, seura-, alue-, liitto- ja kv-tasolla. Puheenjohtajana haluaisin toimia koko laajan ja monipuolisen voimisteluperheemme edustajana ja edunvalvojana.

 

Edunvalvonnalle nimittäin olisi tarvetta. Me täällä tiedämme, miten upeaa ja laadukasta voimistelutoimintaa teemme. Sen tietävät myös 130 000 jäsentä yli 350 jäsenseurassamme. Olemme Suomen suurimpia lajiliittoja, tyttöjen/naisten/aikuisten suurin. Mutta emme näy koko tällä painoarvolla, emme pääse esille koko sillä vaikuttavuudella, mikä meille kuuluisi.

 

Voimistelun tulisi näkyä enemmän. Parempi näkyvyys ja tunnettuus lisäisi voimistelun arvostusta yhteiskunnassa. Vahvempi yhteiskunnallinen painoarvo taas tehokkaimmin edistäisi resurssejamme ja esimerkiksi olosuhteitamme ympäri Suomen.

 

Juuri tämä on parasta, mitä minulla juuri nyt on antaa Voimisteluliitolle. Olen vaikuttamisen ammattilainen.

 

Ärade ledamöterna,

Jag har fått så mycket från gymnastik. Nu tror jag att jag skulle kunna ge något användbart tillbaka till det här förbundet som jag älskar.

 

Arvoisat voimisteluseurojen edustajat. Te päätätte tänään, kuka on Voimisteluliiton puheenjohtaja seuraavat vuodet. Teidän äänenne ovat arvokkaat.