Valikko 

Blogi

Moikoisten päiväkodille johtavan suojatien turvallisuutta parannettava

Julkaistu 30.1.2017

Valtuustoaloite 30.1.2017

Moikoisten päiväkodin pihalle johtava suojatie ylittää Honkaistentien, jonka nopeusrajoitus on 40 km/h. Suojatie sijaitsee sellaisessa kohdassa tietä, että näkyvyys on autoilijalle huono. Päiväkodin suunnalta tulevan jalankulkijan huomaa vasta hänen astuessaan tielle.

Monet tietä käyttävät eivät selvästikään välitä nopeusrajoituksesta, sillä alueella ajetaan toistuvasti ylinopeutta. Suojatien kohta tarvitsisi ehdottomasti korokkeen tai huomiovalot, jotta alueella liikkuvat lapset ja aikuiset saisivat ylittää suojatien turvallisesti. Erityisesti pimeällä suojatie on täysin huomaamaton autoilijoille ja kovat tilannenopeudet tekevät siitä suorastaan vaarallisen ylityspaikan. Päiväkodin pihalta suojatielle on alamäki, joten ilman aikuista kulkevat ja suojatiehen turvallisena ylityspaikkana luottavat lapset saattavat hekin tulla tilanteeseen yllättäen.

Alueella liikkuu paljon lapsia ja päiväkodin pihalla käydään leikkimässä myös iltaisin. Olisi tärkeää, että suojatien näkyvyyttä Honkaistentiellä parannettaisiin ja ajoneuvojen nopeutta hillittäisiin hidasteilla.