Valikko 

Blogi

Linnan juhlien asu suomalaista käsityötä 

Julkaistu 4.12.2017

Osallistuminen 100-vuotista itsenäisyyttämme kunnioittavaan Linnan juhlaan on minulle suuri ilo. Presidenttiparin isännöimä vastaanotto on arvokas tapahtuma, joka epäilemättä satavuotisjuhlavuonna on aivan ainutkertainen kokemus.

Kuten aikaisempinakin vuosina, haluan asu- ja asustevalinnoillani paitsi kunnioittaa juhlan arvokasta henkeä, myös tuoda esiin kotimaisten käsityöalan pienyrittäjien työtä. Mukanani Linnaan vien tänäkin vuonna suomalaista osaamista ja pyrin siten tukemaan paikallista käsityötä.

Puvun taiteilee tällä kertaa turkulainen Kisu Korsi. Puku on uniikki ja täysin käsin tehty täällä Turussa. Suunnittelijan itsensä sanoin: ”Puku on ”La Primavera” eli ”Kevät”. Se kuvastaa värityksellään ja kepeydellään itsenäisen Suomen siirtymistä uudelle vuosisadalle, eli uuteen kevään tuloon. Kevät on iloa, toivoa, uuden alkua sekä riemua uuden edessä.” 

Laukkuna minulla on Cobblerina rusettilaukku, joka on valmistunut taitavissa käsissä Suomessa. ”Suunnittelussa ajattomuus on tärkeässä osassa persoonallisuutta kuitenkaan unohtamatta”, kertoo yrittäjä Sanna Niskanen merkin takana. 

Meikistä ja kampauksesta vastaa tuttuun tapaan turkulainen Kauneushoitola Mandarine.

Korut Kultaseppämestari Petri Holmberg.

Linkit:

Kisu Korsi

Cobblerina

Mandarine