Valikko 

Blogi

Kiitos Nuorten Akatemia

Julkaistu 18.12.2018

Pari vuotta sitten vanhempani olivat muuttamassa. Istuin entisen kotitaloni kellarin lattialla käymässä omia nuoruudenaikaisia tavaroitani läpi. Teinivuosien aarteiden lisäksi vastaan tuli järjestötyöhön liittyvää koulutusmateriaalia. Osaa koristi Nuorten Akatemian logo.

Ajankohta sattui sopivasti, sillä minut oli juuri valittu Nuorten Akatemian puheenjohtajaksi. Yli kymmenen vuoden takaiset koulutusmateriaalit olivat edelleen sen verran ajankohtaisia, että nostalgian lisäksi ne vahvistivat entisestään intoani päästä mukaan nuoria osallistavaan työhön. Samalla vanhat kansiot muistuttivat, että juuri nämä aiheet aikanaan veivät minut vaikuttajapolulle. Vuosien varrella tuli kerättyä merkintä jos toinenkin Nuorten Akatemian silloiseen sinikantiseen opintokirjaan.

Nuorten Akatemia on erityinen järjestö. Sillä on tärkeä tehtävä edistää nuorten osallisuutta ja tämä tehdään yhteistyöllä hyvin erilaisten toimijoiden kanssa. Hankkeiden aihealueet ovat moninaiset, niin kuin nuorten elämä ja kiinnostuksenkohteetkin, ja siksi on luontevaa että Nuorten Akatemialla on laaja joukko kumppaneita. Yhdessä tehdään, tulevaisuuteen suuntautuen, sujuvasti yksityistä ja kolmannen sektorin toimintaa yhdistämällä.

Kahden vuoden puheenjohtajuuden jälkeen on aika tässä roolissa kiittää. Olen iloinen voidessani siirtää puheenjohtajan kuvitteellisen nuijan seuraavalle erinomaisessa tilanteessa. Nuorten Akatemian toiminta on erittäin laadukasta ja sille on koko ajan kasvavaa kysyntää. Toimiston ammattilaiset ovat huippuja ja vaikuttavat työstään motivoituneilta. Talous on kunnossa ja erinomaisia hankkeita suunnitteilla.

Nuorten Akatemiassa tehdään vaikuttavaa työtä. Oli hienoa olla mukana. Kiitos yhteistyöstä Nuorten Akatemian väki, jäsenjärjestöt sekä kumppanit. Työ ja yhteistyö jatkuu muissa rooleissa.

Kuva: Heikki Vuolle