Valikko 

Blogi

Vaalityö on tiimityötä

Julkaistu 1.4.2015

 

Vaalityössä punnitaan paitsi ehdokkaan kyvyt ja kestävyys, myös ehdokkaan takana seisovan vaalitiimin valmiudet, jaksaminen ja usein myös huumorintaju. Tiimi on mukana monessa: ensin ideoimassa kampanjaa ja tekemässä taustatyötä tapahtumien toteuttamiseksi. Loppusuoralla laitetaan kaikki jalat ja kädet peliin, kun tapahtumia vaalikentällä riittää aamusta iltaan. Tässä pieni katsaus Saara-Sofian vaalitiimin näkökulmasta eduskuntavaalien 2015 kampanjointiin.

 

 

pizap.com14278883088721

Matka kohti vaaleja alkoi jo syksyllä 2014. Saara-Sofia ja tiimi järjestivät Sibelius-museossa tilaisuuden, jonka teemana oli rohkeus. Illan tarkoituksena oli julkistaa Saara-Sofian eduskuntavaaliehdokkuus ja kuulla evästykseksi kolme erilaista näkökulmaa rohkeudesta ja itseensä uskomisesta. Puhumassa tilaisuudessa olivat politiikan edelläkävijä MEP Sirpa Pietikäinen, periksiantamattomuuden perikuva, BackFighter Pekka Hyysalo sekä FC TPS:n kapteeni, loukkaantumisesta pelikentille palannut huippu-urheilija Jukka Lehtovaara. Kampanjan ensimmäinen tapahtuma onnistui hienosti. Sali oli täynnä eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä, joilta riitti positiivista kannustusta kampanjalle. Tiimi tarjoili vähän kuplivaa ja herkullisia macaronseja kestävän kehityksen väreissä.

 

 

 

kutsu

Syksyllä kampanjan painopiste oli kevään tapahtumien suunnittelussa. Joulun alla Saara-Sofia järjesti vielä tukijoukkoineen glögitilaisuuden, jossa taputeltiin vuosi 2014 valmiiksi ja suunnattiin katseet tulevan kevään koitoksiin.

 

 

pizap.com14278869732971

Kevään ensimmäinen iso harppaus kohti vaaleja oli ison tiimitapaamisen järjestäminen tukijoukoille. Tiirikkalassa järjestetyssä tilaisuudessa oli paikalla n. 60-70 Saara-Sofian tukijaa, joille esiteltiin kampanjan valmista materiaalia ja ohjelmaa. Tapahtuman tarkoituksena oli tsempata väkeä mukaan kampanjan aktiiviseen vaiheeseen, jossa käsiä ja jalkoja tarvitaan. Illan aikana perustettiin mm. toimistotiimi vaalitoimistoa vetämään ja organisoitiin juuri ilmestyneen vaalilehden jakoa ympäri maakuntaa. Tarjolla oli pientä iltapalaa.

 

 

 

pizap.com14278871198711

Jokaisen kampanjan tekemiseen tarvitaan jotakin rahoitusta ja tiimi on ollut vahvasti ehdokkaan mukana pohtimassa millaisista virroista vaalikassaa näissä vaaleissa saadaan kerättyä. Keskeisimmäksi varainhankintamuodoksi valikoitui oman lounas-seminaarin järjestäminen, johon tiimiläiset myivät lippuja. Ohjelmaltaan erinomaisen kiinnostavassa, Kestävän kasvun teemalla kulkeneessa seminaarissa olivat puhujina STTK:n pj. Antti Palola, MEP Sirpa Pietikäinen, sekä Laivasähkötyö Oy:n tj. Juha Hietarinta. Kommentipuheenvuoronsa tilaisuudessa esittivät toimitusjohtaja Matias Mäenpää, yrittäjä Daniela Knif-Kiviniemi sekä yrittäjä ja Turun Nuorkauppakamarin pj. Janne Puurunen.

 

 

Saarantoimisto

Maaliskuussa avattiin Saara-Sofian vaalitoimisto Kristiinankadulla. Tiimiläiset ovat olleet vastuussa toimiston sisustamisesta ja päivystävät toimistolla päivittäin klo 11-15 aina vaalipäivään asti (poikkeuksena pääsiäisen pyhät, jolloin toimisto on kiinni). Tervetuloa kahville! Toimisto on mukava kohtauspaikka johon voi poiketa hakemaan Saara-Sofian esitteen ja jututtamaan tiimiläisiä. Saara-Sofia on itsekin paikalla aina kun ei ole kiertämässä muita tilaisuuksia. Vaalitoimistolla järjestetään myös monia Saara-Sofian omia vaalitilaisuuksia. Tulevat tapahtumat löydät Saara-Sofian nettisivujen tapahtumakalenterista.

 

pizap.com14278873983461

Saara-Sofian vaalitoimistolla on kestävän kehityksen hengessä Pop up -kirppis, jonka kaikki myytävät tuotteet ovat tiimiläisten lahjoituksia tai heidän tekemiään käsitöitä. Kirppiksen tuotto on osa kampanjan rahoitusta. Vaalibudjetti syntyy pitkälti pienistä puroista ja kirppiksen järjestäminen on ollut helppo tapa jokaiselle tiimiläiselle osallistua lahjoittamalla itselle tarpeetonta tavaraa myyntiin. Kirpputorin järjestäminen sopii myös hyvin ehdokkaan kestävän kehityksen filosofiaan.

Kirppis on auki päivittäin klo 11-15. (Paitsi pääsiäisen pyhät)

Kuvassa (alareuna) pikkuväkeä leikkimässä Saara-Sofian MammaCafé -tilaisuudessa 26.3. Lasten leluja ja tarvikkeita löytyykin toimistolta runsaasti, joten leikkihetken menestys oli taattu.

 

 

 

pizap.com14278863909521

Kuvassa (yläreuna) Saara-Sofia ja tiimiläisiä kiertämässä tapahtumia: Kokoomuksen luistelutapahtuma Parkin kentällä ja markkinahumua Naantalissa.

Kuvassa (alareuna) Saara-Sofian tukijoita vaalikahvilan avajaisissa 17.3. Tilaisuudessa käytiin läpi kymmenen tapaa olla mukana avustamassa kampanjanteossa. Tärkeimpänä positiivisen viestin kertominen eteenpäin!

 

 

pizap.com14278854933031pizap.com14278852563341

Viimeisen parin viikon aikana vaalien loppusuora on käynnistynyt ja ehdokkaan lisäksi tiimi on kiertänyt aktiivisesti maakuntaa ja erilaisia tilaisuuksia. Aamuvirkut tiimiläiset ovat olleet mm. jakamassa kahvia kävelykadulla Hulluille Päiville jonottaneille. Kelistä huolimatta on päivystetty Turussa kävelykadulla ja ainakin Paraisilla, Kaarinassa, Maskussa, Raisiossa ja Myllyssä..

pizap.com14278856548741pizap.com14278840305501

Tapahtumien kiertäminen jatkuu kiihtyvällä tahdilla aina vaalipäivään saakka! Onneksi meininki on sen verran hyvä, ettei edes vetinen keli haittaa!

 

 

pizap.com14278853637811

Tiimiläisten hommiin kuluu kampanjassa myös käytännön ”ylläpidollisia” hommia, kuten toimiston siivoamista, tarrojen teippailua ja loputonta vaalilehtien luukutusta. Kampanjan tekemisen tärkein ja samalla haastavin osuus onkin se, että samaan aikaan on tehtävä niin monenlaisia asioita ja ehdittävä paikasta toiseen ja kolmanteen.

 

 

pizap.com14278803730661

Kuvassa ehdokas ja tiimiläisiä pääministerin mukana kiertueella Paraisilla ja Kaarinassa 1.4. Tapahtumissa kiertäminen ja ihmisten kohtaaminen on sekä kiinnostavaa, että vaativaa! On mukava kuunnella erilaisia ihmisiä ja keskustella heille tärkeistä asioista. Oma maailmankuva laajenee huimasti, kun saa tilaisuuden kohdata niin monenlaisia ihmisiä ja jokaisella on tarina. Samalla se on vaikeaa, koska erityisesti näissä kohtaamisissa nousee usein esiin yhteiskunnassa ilmeneviä epäkohtia. Tiimiläisten tärkeänä tehtävänä on yhtälailla ottaa viestiä vastaan ja kertoa eteenpäin.

 

 

 

Vaalikampanjassa positiivinen energia ja tekemisen meininki lähtee ehdokkaasta, mutta se moninkertaistuu tiimissä ja siitä syntyy vaikuttava kampanja. Olemmehan me tiimiläisetkin valinneet meidän näköisen ja meille sopivan ehdokkaan, jonka takana haluamme seistä ja, jonka eteen olemme valmiita tekemään paljonkin työtä. Saara-Sofiassa puhuttelee aitous, rehellisyys, energisyys ja iloisuus, yhdistettynä osaamiseen ja periksiantamattomaan yrittämiseen.

Hyvillä mielin kohti vaalipäivää!

 

Tiimin puolesta,

Kampanjapäällikkö Maija

10361331_704486916308990_8701354938500215739_n