Valikko 

Blogi

SAK:n perhevapaamalli on hyvä ja tervetullut avaus

Julkaistu 21.4.2016

Lehdistötiedote 21.4.2016
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén: SAK:n perhevapaamalli on hyvä ja tervetullut avaus

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén pitää SAK:n torstaina esittelemää perhevapaamallia erittäin tervetulleena ja ajankohtaisena avauksena. SAK:n malli huomioi erilaiset elämäntilanteet ja perheet, lisää joustoa ja kannustaa molempia vanhempia töihin. Sirénin mukaan uudistus tukisi erityisesti naisten työmarkkina-asemaa ja sukupuolten välistä tasa-arvoa.

”Vanhempainvapaat on järjestetty tällä hetkellä siten, että ne ohjaavat naisia pitkille perhevapaille. Nykymalli heikentää naisten asemaa työmarkkinoilla sekä laskee tulevia eläkkeitä. On päivän selvää, että malliin tarvitaan muutos jollain aikavälillä”, toteaa kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Nykyinen vanhempainvapaan malli on Sirénin mukaan vanhanaikainen, kankea ja epätasa-arvoa ylläpitävä. Mikäli suomalaiset haluavat oikeasti lisätä tasa-arvoa työmarkkinoilla, on tehtävä uudistuksia myös koskien kotihoidontukea. Sirén haluaa, ettei vanhempainvapaassa ole yhtään pyhää lehmää, joihin ei saa koskea.

”En muista, koska olisin viimeksi ollut näin samaa mieltä SAK:n kanssa sekä ongelmista että niihin ehdotetuista ratkaisuista. Suomessa moni asia on hyvin, mutta työelämän tasa-arvossa riittää tekemistä. SAK:n malli tarjoaisi moniin nykytilan haasteisiin vastauksia”, sanoo Sirén.

”Tasa-arvon osalta hallituksen on pystyttävä nykyistä parempaan ja toivonkin ministeri Rehulan tarttuvan näihin tervetulleisiin ehdotuksiin”, päättää kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.