Valikko 

Blogi

Kehityspoliittisesta selonteosta hyvät eväät vaikuttavalle kehitysavulle

Julkaistu 4.2.2016

Kokoomuksen Sirén: Kehityspoliittisesta selonteosta hyvät eväät vaikuttavalle kehitysavulle

Kokoomuksen kansanedustaja ja Kehityspoliittisen toimikunnan tuore varapuheenjohtaja Saara-Sofia Sirén pitää tänään julkaistun kehityspoliittisen selonteon painopisteitä tärkeinä.

”Valitettavien leikkausten jälkeen on todella tärkeää kohdentaa Suomen kehitysapu niin, että myös sen vaikuttavuus maksimoituu. Selonteko antaa siihen hyvät eväät”, Sirén kiittelee.

Erityisen tärkeää hänen mielestään on, että selonteko huomioi akuutin pakolaiskriisin kohdentamalla muuttoliikkeen lähtö-, kauttakulku- ja vastaanottomaihin aiempaa enemmän resursseja sekä kehitysyhteistyön että humanitaarisen avun keinoin. Käytännössä tämä näkyy Syyrian ja Irakin lähialueilla, sekä Afrikan sarven alueella.

”Tavoitteen on tietenkin oltava, ettei kukaan joutuisi lähtemään kotoaan. Kehitysyhteistyöllä voidaan vaikuttaa lähtömaiden olosuhteisiin ja parantaa rauhan, toimeentulon ja ihmisoikeuksien toteutumisen edellytyksiä”, Sirén kertaa.

Sirén on myös tyytyväinen jo hallitusohjelmassa linjattuihin painopistealueisiin, jotka ohjaavat myös selontekoa: naisten ja tyttöjen asemaan, kehitysmaiden omien talouksien vahvistamiseen, demokratian vahvistamiseen sekä ruokaturvaan, veden ja energian saatavuuteen ja kestävään käyttöön.