Valikko 

Blogi

Iloista Unelmien Liikuntapäivää!

Julkaistu 10.5.2016

Iloista Unelmien Liikuntapäivää! Minulla oli ilo pitää tänään avauspuhe Voimisteluliiton Liikutaan yhdessä –kesäjumppakauden avauksessa Helsingissä.

Tehtävä oli minulle monellakin tapaa mieluinen, sillä päädyin politiikkaankin alun perin nimenomaan voimistelun kautta. Selkävamma katkaisi oman voimistelu-urani varsin lyhyeen, mutta harrastus jatkui ohjaajan ja valmentajan roolissa. Pian vaikutin jo seuran hallinnossa ja lopulta löysin itseni Suomen nuorimpana seurajohtajana Turun Riennon puheenjohtajan paikalta.

Olen koko poliittisen urani ajan ollut liikunnan puolestapuhuja. Niin kauan kuin olen ollut erilaisissa luottamustehtävissä, olen puhunut ennaltaehkäisyn merkityksestä.

On valitettava fakta, että suomalaiset liikkuvat terveytensä kannalta aivan liian vähän. Liian vähäinen liikunta on Suomen kannalta aivan keskeisimpiä haasteita, niin kansanterveyden kuin kansantalouden näkökulmasta. Liikunnan lisääminen kaikissa ikäryhmissä, painottuen kuitenkin lapsiin ja nuoriin, on Suomen tulevaisuuden kannalta keskeisimpiä kysymyksiämme. Liian vähäinen liikunta aiheuttaa miljardiluokan laskun. Joka ikinen vuosi. Jokainen liikuntaan satsattu euro tulee moninkertaisesti takaisin.

Valitettavasti liikunnan merkityksestä ja ilosta puhuminen ja sen edistäminen on kuitenkin yksi asia ja itse liikkuminen toinen. Kun liikuntataustani toi minut mukaan politiikkaan, huomasin yhtäkkiä puhuvani liikunnasta kokoussalissa enemmän kuin mitä ehdin itse liikkua jumppasaleilla.

Jos vaikka säännöllisen liikuntaharrastuksen saakin sisällytettyä työviikkoonsa, saattaa kevätkauden päättyminen helposti tarkoittaa myös hyvän rutiinin päättymistä. Ja juuri säännöllisyys olisi tärkeää.

Kesällä liikkumiseen on kuitenkin mitä parhaimmat mahdollisuudet. Lämpimämmällä säällä liikunnan harrastaminen on helppoa ja edullista ulkosalla. Suomen luonto on parhaimmillaan. Moni valitseekin nyt liikuntaympäristökseen mieluummin vehreän luonnon kuin hikisen ja tunkkaisen kuntosalin.

Luonnossa liikkumista seuraa yksinkertaisesti terve ja hyvä olo. Mitä useammin luonnossa liikkuu, sitä vahvemmin luonto vaikuttaa hyvinvointiin. Ulkona liikkujien onkin todettu lähtevän uudestaan liikkeelle herkemmin kuin sisätiloissa liikkujien. Luonto tarkoittaa monipuolista ja yleensä ilmaistakin liikuntapaikkaa omatoimiselle tai esimerkiksi kesäjumpan muodossa myös ohjatulle treenille.

Muistetaan säännöllinen liikunta siis myös kesäaikaan. Minä ainakin lupaan yrittää.

Puistoissa järjestetään erilaisia ohjattuja jumppia ja liikuntatunteja, tehokkaan omatoimijumpan saa aikaiseksi vaikka leikkipuistossa (testattu on!) laiturin nokka on oiva paikka rentouttavalle joogahetkelle, luontopolut odottavat lenkkeilijöitä ja metsät lapsiperheitä tutkimusmatkoille. Suomen luonto tarjoaa kesällä rajattomat mahdollisuuden ulkoiluun ja yhteiseen ajanviettoon.

Nautitaan Suomen kesästä liikunnallisissa merkeissä!

Jumppailemassa leikkipuistossa. Olen huomannut että yksillä vauhdeilla ehtii tehdä noin kymmenen kyykkyä. :)

Jumppailemassa leikkipuistossa. Olen huomannut että yksillä vauhdeilla ehtii tehdä noin kymmenen kyykkyä. 🙂