Valikko 

Blogi

Hyvää joulua eduskunnasta!

Julkaistu 21.12.2018

Vuoden viimeinen täysistunto on juuri takana ja ensi vuoden talousarvio on saatu päätettyä satojen äänestysten saattelemana. Viimeiseen työviikkoon saimme vielä hyviä uutisia, kun kuulimme työllisyysasteen nousseen 72 prosenttiin, eli hallituksen itselleen asettamaan tavoitteeseen. Toinen erinomainen uutinen kuultiin eilen, kun kaikki eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta saivat sovittua yhteisestä ilmastopoliittisesta linjasta. Tämä on todella tärkeä pohja tulevaisuuteen suuntaavalle keskustelulle tulevana vaalikeväänä. Ilmastopolitiikasta, jos jostain, on tärkeää olla laaja-alainen yhteisymmärrys yli puoluerajojen ja hallituskausien.

Nyt on aika suunnata kohti joulun viettoa. Syksy on ollut varsin vauhdikas, joten pieni lepo tulee tarpeeseen. Normaalien syyskiireiden ja budjettikäsittelyiden lisäksi aloitin syksyn aikana Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtajana ja yötöinä työstin vielä toista maisterintutkintoani tulevaisuuden tutkimuksesta. Päällimmäinen joulusuunnitelmani onkin rentoutua perheen parissa, lukea muuta kuin työ- tai gradukirjallisuutta ja nukkua kunnon yöunia.

Seuraavat pari viikkoa siis kerätään voimia kevään koitoksia varten. Kauden viimeisten kuukausien suunnitelmat ovat jo pitkällä ja työlistat pitkällä. Normaalin eduskuntatyön rinnalla käynnistyy alkuvuodesta pikkuhiljaa myös eduskuntavaalityö. Toivotan kaikki lämpimästi mukaan kampanjahommiin!

Joulun alla olen vuosittain lahjoittanut kuukauden palkkani lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin harrastustukeni kautta. Tänäkin vuonna hakemuksia tuli varsin paljon. Tällä kertaa tuellani mahdollistetaan liikuntaharrastuksen jatkuminen parille taitoluistelijalle, lentopalloilijalle, jalkapalloilijalle ja voimistelijalle.

Kiitos kaikista kohtaamisista ja keskusteluista tänä vuonna. Ensi vuonna jatketaan.

Toivotan oikein rauhallista joulun aikaa ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2019!

Saara-Sofia