Valikko 

Blogi

Hallitus panostaa Varsinais-Suomen kasvuun

Julkaistu 23.5.2017

 

Hallitus päätti 19.5. vuoden ensimmäisestä lisätalousarvioesityksestä. Varsinais-Suomen osalta uutiset ovat tervetulleita. Pitkäaikaisen kasvun varmistamiseksi hallitus ehdottaa varoja positiivisen rakennemuutoksen vahvistamiseen. Valmistavan kasvuteollisuuden vaikutus ulottuu 2020-luvulle asti, joten satsaukset erityisesti ammattikoulutukseen ovat tervetulleita.

Ammatillisen koulutuksen pilottihankkeissa selvitetään tarkemmin ammatillisten osaajien tarvetta sekä luodaan toimintamalleja, joilla voidaan nopeasti ja etupainotteisesti vastata tähän tarpeeseen. Hallitus suuntaa tämän toteuttamiseen kaksi miljoonaa euroa.

Ammattikorkeakoulutuksen vahvistamiseen hallitus ehdottaa neljä miljoonaa euroa. Tekniikan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisen alustan luomiseen Turkuun ehdotetaan kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi Suomen tekniikan alan yliopistojen yhteistyössä toteutettavan toimintamallin kehittämiseen Lounais-Suomessa varataan 12 miljoonaa euroa.

Hallituksen satsaus on erinomainen ja vastaa osaltaan tarpeisiin. On hyvin tiedossa, että Lounais-Suomessa etenkin valmistava teknologia ja meriteollisuus ovat nyt nosteessa ja uusille osaajille löytyy kysyntää. Tällä hetkellä Turussa järjestetään Tampereen teknillisen yliopiston tutkintovaatimusten mukaista konetekniikan diplomi-insinöörikoulutusta kolmen vuoden kokeiluna. On kuitenkin selvää, että tarvitsemme lähitulevaisuudessa omaa yliopistotason teknillistä koulutusta. Tämän voi tarjota vain tiedekunta.

 

Anne-Mari Virolainen, kansanedustaja (kok.)

Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja (kok.)

 

Mielipidekirjoitus on julkaistu Turun Sanomissa 20.5.2017