Valikko 

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaehdokas

Olen ehdolla Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi.

Minua ehdottaa tehtävään NJKL:n perustajajäsen Suomen Voimisteluliitto yhdessä seuraavien jäsenjärjestöjen kanssa: Finlands svenska marthaförbund, Marttaliitto, Kokoomuksen Naisten liitto, Syömishäiriöliitto – SYLI ja Plan International Suomi.

Olen erittäin otettu jo ehdokasasettelun yhteydessä saamastani laajasta tuesta tähän kovasti arvostamaani tehtävään. Taustani on järjestötyössä ja tasa-arvon eteen olen tehnyt töitä myös koko poliittisen urani ajan. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana voisin hyödyntää vahvaa kokemustani niin järjestökentältä kuin yhteiskunnallisen vaikuttamisen ammattilaisena.

Minua voi kuvata pitkän linjan järjestöaktiiviksi, jolla on kokemusta monipuolisista luottamustehtävistä lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta. Olen toiminut myös lukuisten valtakunnallisten järjestöjen puheenjohtajana.

”Arvostamme Saara-Sofian monipuolista taustaa sekä yhteistyökykyä. Hän on osoittanut olevansa väsymätön tasa-arvon puolustaja. Olemme ylpeitä voidessamme esittää Saara-Sofiaa NJKL:n johtoon”, Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoo.

Myös kansanedustajan työssäni olen  pitänyt esillä tasa-arvoteemoja. Olen profiloitunut erityisesti puoluerajat ylittävän yhteistyön edistäjänä ja toimin tälläkin hetkellä useamman naisten ja tyttöjen asemaa edistävän laajapohjaisen ryhmän puheenjohtajistossa Eduskunnassa.

”Saara-Sofialla on näyttöjä sitoutumisesta naisten aseman edistämiseen sekä kyvystä tehdä rajat ylittävää yhteistyötä. Se on tuonut myös tuloksia. Meidän on luontevaa tukea puheenjohtajaksi ehdokasta, joka on tehnyt yhteistyötä tasa-arvon eteen erilaisissa rooleissa ja eri taustaisten tahojen kanssa”, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä kommentoi.

Voit tutustua tekemääni työhön, vaaliteemoihini ja muihin ajatuksiini tarkemmin kotisivujeni blogeista, joita olen julkaissut viikoittain. Pohdintaani ehdokkuuteeni liittyen löydät täältä.