Valikko 

Saarasta sanottua

A0C0ED9B-827C-452F-948C-C193C0965B15@SSG5-Serial-WLAN

”Tutustuin energiseen ja aktiiviseen Saaraan hänen työskennellessään eduskunnassa. Saaralla oli jo tuolloin vahvaa kokemusta kuntapolitiikasta ja järjestötyöstä pitkin Varsinais-Suomea ja laajemminkin. Se teki vaikutuksen. Nuorten hyvinvoinnin edistäjänä, liikunta- ja urheilukentillä sekä vapaaehtoistyössä Saara tekee käytännössä sitä, mistä moni puhuu. Saaralla on valmiit verkostot asioiden edistämiseen, eikä ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolella. Saaran kaltaista osaavaa ja positiivista tekijää tarvittaisiin eduskunnassa taas – tällä kertaa kansanedustajana!”
Alexander Stubb
Pääministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja

”Suomi tarvitsee Saara-Sofian kaltaisia aktiivisia ja osaavia kansanedustajia, jotka ymmärtävät ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen merkityksen sekä yhdistävät sen resurssitehokkaaseen ja innovatiiviseen talouskasvuun.”
Sirpa Pietikäinen
Euroopan parlamentin jäsen

”Saara-Sofia on niitä nuoria suomalaisia, jotka luotsaavat tätä maata vielä keskeisissä valtiollisissa tehtävissä. Sportin ja politiikan maailmassa hänen osaamiselleen on jo kysyntää.”
Ilkka Kanerva Kansanedustaja,
Etyjin yleiskokouksen presidentti

”Saara-Sofia on reipas, positiivinen ja älykäs politiikan tekijä. Arvostan erityisesti sitä, että hän perehtyy syvällisesti päätettäviin asioihin, mihin hänellä on myös erinomainen kapasiteetti. Saara-Sofian monipuolinen ura työn, politiikan, harrastusten ja perheen parissa on antanut laajan kokemuspohjan toimia päättäjänä nykyistä suuremmissa ympyröissä. Elintasosairauksien ennaltaehkäisystä on puhuttu vuosikausia, mutta puheen ja ohjekirjasten on nyt aika vaihtua konkretiaan. Saara-Sofian kaltainen asiantuntija on kullanarvoinen käytönnän toimia suunniteltaessa. Saara-Sofia on pienen tytön äiti ja kokee päivittäin lapsen ja lapsuusajan tärkeyden. Lapsuus on ainutkertainen kokemus itse yksilölle ja sen laatu määrää koko tulevan elämän. Lapsen ja perheiden asioiden ajamiseen Saara-Sofialla on rautainen asiantuntemus. Sekä työssään Lastenklinikoiden Kummeissa että toimiessaan Turun kaupunginhallituksessa hän on tehvyt työtä lapsiperheiden, laadukkaan päivähoidon ja koulutuksen eteen. Ja tärkein viimeiseksi: SAARA-SOFIA KUUNTELEE JA MYÖS KUULEE, MITÄ IHMISILLÄ ON MIELESSÄÄN.”
Kaija Hartiala
LKT, Lastenlääkäri
Turun kaupunginvaltuutettu, Kasvatus- ja opetuslautakunnan pj.

”Saara-Sofia toimii organisaatiossamme Turun alueen projektikoordinaattorina. Hän on energinen ja aikaansaava, aina iloinen ja auttavainen. Tapasin Saara-Sofian ensimmäisen kerran tapahtumassamme, jossa hän oli sponsorimme edustajana puhumassa. Päätin, että tuon nuoren naisen rekrytoin ensimmäisen tilaisuuden tullen. Näin tein, emmekä ole katuneet. Uskomaton kapasiteetti ja periksi antamaton luonne, joka on taatusti näkynyt myös hienoina lahjoituksina TYKS:n puolella.  En mielelläni antaisi häntä pois, mutta suosittelen lämpimästi ja olen vakuuttunut, että hän saa asioita aikaiseksi myös Arkadianmäellä.”
Anne Knaster
Toiminnanjohtaja, Lastenklinikoiden Kummit ry

”Tutustuin Saara-Sofiaan ensimmäisen kerran edellisten eduskuntavaalien aikaan. Oli harmi, että Kokoomus silloin menetti paikan ja Saara jäi varalle. Saara-Sofia on kestävän kehityksen ja vastuullisuuden puolestapuhuja. Koulutuksensa kautta hän myös tietää, mistä puhuu. Erityisesti Itämeri-asiat ovat Saara-Sofian sydäntä lähellä.”
Sanni Grahn-Laasonen
Ympäristöministeri, kansanedustaja

”Tunnen Saara-Sofian hänen työskenneltyään eduskuntaryhmän kansliassa. Saaran työtehtäviin kuului muun muassa talous- ja kuntapolitiikkaan liittyvää valmistelua ja taustatyötä. Tämä kokemus antaa Saaralle hyvät valmiudet myös kansanedustajan tehtäviin. Saara hoiti tehtävänsä kiitettävästi ja työyhteisön jäsenenä hän oli joukkuehenkinen”
Arto Satonen
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

”Saarassa on säteilyä ja energisyyttä. Kun olen tutustunut Saaraan Turun kunnallispolitiikassa aktiivisena toimijana ja tehnyt yhdessä töitä Kokoomuksen eduskuntaryhmässä, niin olen oppinut arvostamaan häntä nuorena naisena, jolla on voimakas tahto hoitaa asioita.”
Petteri Orpo

Maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja

”Varsinais-Suomi ja Itämeri tarvitsevat Saara-Sofian kaltaisia asiantuntijoita puolestapuhujikseen. Olemme tehneet Saaran kanssa hyvää yhteistyötä mm. Itämerta koskevissa asioissa. Saara-Sofia on asioiden toteuttaja ja sitä Itämeri nyt tarvitsee, tekijöitä puhujien sijaan.”
Ville Itälä
Euroopan parlamentin jäsen

”Saara-Sofia on sellainen uuden sukupolven poliitikko, joka tietää mitä vastuun kantaminen ja politiikan tekeminen on. Saara-Sofialla on valtavan hyvä kokemus eduskunnasta, samoin tietysti kunnallispolitiikasta Turusta.”
Jyrki Katainen

Pääministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja

”Mielestäni Saara on ahkera ja aikaansaava nuori osaaja, jolta on lupa odottaa vielä paljon.”
Ben Zyskowicz

kansanedustaja

”Saara Sutela on Turun liikuntalautakunnan 90-vuotisen historian ylivoimaisesti nuorin puheenjohtaja. Yhteistyömme toimii erinomaisesti 35- vuoden ikäerostamme huolimatta. Saara on strategisen ajattelun ja isojen linjojen toimija juuri niin kuin keskeisen päättäjän tuleekin. Hän ei takerru pikkuasioihin ja antaa operatiiviselle johdolle työrauhan, hän ei edusta perinteistä luottamushenkilön ja virkajohdon vastakkainajattelua vaan hänelle tärkeintä on kaupunkilaisten tasapuolinen liikunnan edistäminen. Hän on nopeaälyinen tahtonainen ja haluaa varmasti uudistaa paitsi liikuntakulttuuria myös poliittista toimintailmapiiriä laajemmin. Hän haluaa lisää avoimuutta päätöksentekoon sen kaikilla tasoilla. Saarasta huokuu vahva itsetunto, joka ei kaipaa turhaa itsekorostusta tuekseen.”
Arto Sinkkonen

Liikuntajohtaja, Turun kaupunki

”Saara toimi eduskunta-avustajani edellisen vaalikauden loppuun. Yhteistyömme sujui erinomaisesti. Saara saa asioita aikaiseksi.”
Pekka Ravi

Varapuhemies, kansanedustaja

”Saara on energinen ja aktiivinen toimija. Hän on päässyt kiinni Turun kunnallispolitiikan päätöksentekoon ja tekee sen asiantuntevasti ja tarmokkaasti.”
Minna Arve

Kokoomuksen puoluesihteeri

”Saara-Sofia on yksi lahjakkaimmista nuorista kokoomuslaisista, joita tunnen. Saaralla on selvä oma näkemys siitä, kuinka Suomea tulisi kehittää, ja hän toimii määrätietoisesti sen puolesta. Saara tietää mitä tekee, eikä ole toisten ohjailtavissa. Kuitenkin Saara on myös erittäin helposti lähestyttävä ihminen ja miellyttävä persoonallisuus, jonka kanssa kuka tahansa tulee hyvin toimeen. Määrätietoisuudestaan huolimatta Saara ei ole jääräpäinen luonne, vaan päinvastoin erittäin yhteistyöhakuinen. Saara antaa arvon myös toisten näkemyksille ja kunnioittaa niitäkin, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Saaralla on kaikki edellytykset toimia vaativimmissakin poliittisissa tehtävissä.” Wille Rydman
Puheenjohtaja, Kokoomuksen Nuorten Liitto (2010-2011)

”Kestävä, tulevaisuutta rakentava päätöksenteko edellyttää asiantuntemusta ja näkemystä. Saara-Sofialla on kestävästä kehityksestä kokemusta ja osaamista, jollaista päätöksentekoon tarvitaan.”
Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

”Saara Sutela on jo kokenut ”järjestöjyrä”. Hän on hoitanut luotettavasti lukuisia liikunnan luottamustehtäviä niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisella tasolla. Urheiluseurojen toiminta ja nuorten harrasteliikuntamahdollisuuksien turvaaminen ovat Saaralle läheisiä asioita.”
Jari Haapanen

Aluejohtaja, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry

”Olen oppinut tuntemaan Saara-Sofian eduskunnassa ryhmämme puheenjohtajan Pekka Ravin avustajana. Hänen tapansa tehdä työtä ja politiikkaa on sellaista jota arvostan. Tärkeänä pidän myös Saara-Sofian osaamista sporttipuolella. Urheilu ja liikunta tarvitsevat puolestapuhujia, mutta myös ennen muuta tekijöitä. Olen vakuuttunut, että tämä tekijä kuuluu tähän ei vain puolustavaan ketjuun, vaan myös hyökkäävään kärkeen. Mielelläni suosittelen Saara-Sofiaa teille kaikille, joille tärkeää on teot.”
Timo Heinonen

kansanedustaja

”Olen toiminut Saara-Sofian kanssa yhteistyössä liikunta-asioissa eri tasoilla. Saara-Sofia on avoin, energinen ja lämmin persoona, jonka kanssa olen ilokseni saanut toimia. Hän on tuonut myös raikkaan tuulahduksen, niin politiikkaan, kuin liikuntajärjestötoimintaan.”
Akseli Hakala

Ammattikorkeakoulujen Kokoomusopiskelijat

”Minulla on ollut loistava mahdollisuus tehdä voimistelun maailmasta vieläkin parempi paikka yhdessä Saara-Sofian kanssa. Olemme jo vuosia olleet kehittämässä Länsi-Suomen toimintaa niin järjestö- kuin kenttätasollakin. Saara-Sofia on innovatiivinen ja luotettava yhteystyökumppani. Hänen kanssaan asiat kehittyvät ja etenevät. Olen saanut jo monta vuotta seurata hänen taivaltaan voimistelun maailmassa ja ilolla todeta hänen olevan pätevä viemään eteenpäin meidän voimistelijoidenkin asioita.”
Ulla Meltsas

Voimistelun ammattivalmentaja, kansainvälinen tuomari

”Yhteistyö Saara-Sofian kanssa on ollut toimivaa ja saumatonta. Kaikki lupaamansa hän hoitaa ajallaan ja hän auttaa aina kaikessa missä vaan voi. Se on ihailtavaa kuinka paljon virtaa voi yhteen ihmiseen mahtua.”
Sini-Tuuli Mäkinen

Piirikoordinaattori, Kansallinen Lastenliitto, Varsinais-Suomen piirijärjestö